Dorpsarchief verbindt

“Het dorpsarchief Nieuw Amsterdam Veenoord weeft een betekenisvolle draad door de rijke geschiedenis van dit dorp, waar verleden en heden elkaar ontmoeten. Als bewaarder van kostbare herinneringen en waardevolle documenten, verbindt het archief de generaties, vormt het een brug tussen de tijdperken en wekt het de ziel van de gemeenschap tot leven. In de stille gangen van deze historische schatkamer rusten verhalen die fluisteren, oude foto’s die glimlachen en documenten die spreken. Het is een plek waar het verleden niet wordt vergeten, maar juist gekoesterd, en waar elke pagina een eerbetoon is aan de mensen die de geschiedenis van Nieuw Amsterdam Veenoord hebben geschreven. Het dorpsarchief, als een bewaarder van erfgoed, vervult de rol van een wever van culturele draden, diep geworteld in de grond van dit dorp en reikend naar de hemel van mogelijkheden voor toekomstige generaties.”

Niet alleen in ‘De Aole Tweiling’ en op onze digitale platforms. Maar juist op de toekomstige ‘Snuusterdagen’. Binnenkort hoort u hier meer over.