Dikke verhalen

Sinterklaaslopen

Ik herinner mij dat nog goed. Weken van te voren waren we bezig met het maken een sinterklaas en piet kostuums, op 5 december gingen we langs de deuren zongen liedjes en kregen we geld. Nee ik heb het niet over St. Maarten, dat deden we ook maar dan voor snoep. Dit was een lokale traditie in Nieuw Amsterdam / Veenoord en naar ik meen ook op de Zandpol.

Jan Veenstra


Een verhaaltje van 5 dec

Een verhaaltje van 5 dec. 1939 of 1940 . Ik woonde aan de verl.vrt. NZ 176 even voor de Kloksbrug ,aan de oost kant van de Dikkewijk woonde Jan ter Borg en in het huisje daarnaast de fam. de Vries ( huisje staat er nog )Abel en Koert de Vries woonden daar en die liepen ook “Sinterklaas” ,deden meer mensen .Op 5 dec.speelden mijn broer en ik nog buiten ,ik erg in afwachting wanneer Sinterklaas zou komen maar ineens stond hij vlak voor m’n neus en wel met zwarte Piet ,ik schrok me kapot want hij wilde mij een hand geven maar ik vloog hem gelijk in de baard en had die goed vast ,opeens liet ik los en vloog gillend naar binnen ,toen schrok mijn moeder heel erg van mij .Ik kan me niet herinneren dat ik ooit weer buiten speelde op Sinterklaasavond want ik had de echte Sinterklaas gezien ,ze hebben mij ook nooit wijzer gemaakt want dan was het leuke er af voor m’n ouders maar ook wel voor mij denk ik . Mijn angst werd goedgemaakt toen ik s avonds op mijn bord een kadootje vond en wat lekkers maar toen ik ouder werd heb ik mij nog vaak geschaamd voor die jongens .

Margie Otter


Hans Annes Veenstra verteld aan zijn echtgenote Janna Kaspers in 1883.

D’r leup een vrimde kerel in t’vene , hij kraste mit holt op papier, ik wol hem vraogen wat hij an et doen was, ik kon hem mar amper verstoan. Butenlaander zeker. (van Gogh)

Jan Veenstra


Ook een verhaal? stuur het naar ons op. (De redactie zal dit beoordelen op geschiktheid voor publicatie.)

    Bewijs dat je menselijk bent door te selecteren de vlag.